Apple TV huhut jatkuvat: laitetta testataan jo, mutta julkaisulla ei ole kiire

Teemu Laitila
20. joulukuuta, 2012 13:40

Applen mahdollinen ryhtyminen televisiovalmistajaksi on yksi viime vuosien sitkeimpiä huhuja tekniikkasivustoilla. Todisteita projektista on vähänlaisesti, mutta sitä on kuitenkin jatkuvasti spekuloitu enemmän tai vähemmän asiantuntevasti eri analyytikoiden ja asiantuntijoiden toimesta.
Viimeisin huhu kertoo laitteen olevan jo testausvaiheessa eli fyysisiä kappaleita olisi siis olemassa. Huhun lähde on kiinalaisen Foxconnin nimetön työntekijä. Foxconn valmistaa Applen kaikki iPhone- ja iPad-laitteet, eli myös television valmistaminen samassa tehtaassa olisi todennäköistä. Applen kerrotaan testaavan tällä hetkellä 46 - 55 tuuman kokoisia televisioita.
Alkuperäiselle lähteelle puhuneen FocusTaiwan-sivuston mukaan laitteen julkaisu tuskin kuitenkaan tapahtuu vielä vuoden 2013 aikana. Applen perinteiseen tapaan laitetta hiotaan niin kauan, kunnes sen katsotaan tarjoavan jotain uniikkia kilpailijoiden tuotteisiin nähden.
Kilpailijoiden tuotteista erottuakseen Applen on ohitettava ominaisuuksissa ja käytettävyydessä erityisesti Samsung, joka on tällä hetkellä yksi harvoja valmistajia, jonka tv-tuotanto tuottaa yhtiölle muuta kuin tappiota.
Edellisen kerran huhut Applen tv-panostuksista lähtivät liikkelle, kun yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook kuvaili tv-laitetta "äärimmäisen mielenkiintoiseksi osa-alueeksi". Aiemmin Apple on puhunut Apple TV -laitteestaan "harrastuksena".

Lue myös nämä
Tägit
Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.