Raportti: BitTorrent-liikenne vähenee kun Netflixin osuus liikenteestä kasvaa

Teemu Laitila
8. marraskuuta, 2012 14:02

Laillisia helppokäyttöisiä palveluita on usein tarjottu ratkaisuksi piratismin kitkemiseksi netistä. Uuden raportin mukaan Video on Demand -palveluiden käyttö vaikuttaisi tosiaan vähentävän esimerkiksi elokuvien laittomia verkkolatauksia.
Sandvine-yhtiön raportti paljastaa, että Yhdysvalloissa kuukausimaksuun perustuvan videopalvelu Netflixin osuus kaikesta liikenteestä on jopa 33 prosenttia. Netflix on tällä hetkellä varteenotettavin vaihtoehto laittomalle lataukselle. Yhdysvalloissa on tarjolla myös muita VOD-palveluita (Amazon, Hulu), joiden osuudet jäävät yhteensä runsaan kolmen prosentin tietämille.
Netflixin osuuden noustessa BitTorrent-protokollaa käyttävien sovellusten osuus liikenteestä on jatkanut laskuaan. Yhdysvalloissa sen osuus on enää 12 prosenttia kokonaismääristä kun taas Euroopassa, jossa vastaavan suositun palvelun läpimurto on vielä tapahtumatta, BitTorrent-liikenne muodostaa 16 prosentin potin huippuaikojen liikenteestä.
Tyynenmeren puoleisessa Aasiassa Video on Demand -palveluiden käyttö on vielä Eurooppaakin vähäisempää ja myös BitTorrentin osuus liikenteestä on 36 prosenttia.
Vaikka BitTorrent-liikenteen määrä kertoo osaltaan myös laittoman latauksen yleisyydestä, kaikkea sen tuottamaa P2P-liikennettä ei voida niputtaa laittomaan kategoriaan. Useat pelijakelijat hyödyntävät BitTorrent-tekniikkaa esimerkiksi isokokoisten päivitystiedostojen jakelussa.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi BitTorrent Netflix
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.