Uusi Yle Areena nyt myös iPadille -- Applen vaatimukset viivästyksen taustalla

Teemu Laitila
30. lokakuuta, 2012 12:26

Yle on vihdoin julkaissut oman iPad-sovelluksen jo viime keväänä uudistuneelle Areena-palvelulle. Uusi Areena on toiminut jo pitempään Android-laitteilla ja Applen iPhone-puhelimilla, mutta iPadille optimoidun sovelluksen julkaisu on kestänyt pidempään.
Areenan iPad-sovellus tarjoaa samat toiminnot kuin jo aiemmin muille alustoille julkaistut Areena-sovellukset. Sen kautta voi katsella ja kuunnella Ylen ohjelmia ja iPad-version erikoisuutena on tuki Applen AirPlay-tekniikalle, jolla ohjelmaa voi katsella Apple TV -laitteeseen kytketyn television ruudulta.
Ylen nettipalveluiden palvelupäällikkö Kari Haakana kertoo Digitodaylle, että huomattavasti muita myöhemmin julkaistun iPad-sovelluksen tekemisessä oli teknisiä haasteita. "Meillä oli väärää tietoa Applen vaatimuksista. Matalin laatu piti ottaa mukaan Applen vaatimuksesta ja sen tekemiseen meni aikaa. Laadultaan se on kauheaa kuraa. Sillä ei juuri liikkuvaa kuvaa jaksa katsoa", Haakana kommentoi viivästyksiä Digitodayn mukaan.
Eri kuvanlaatuja on tarjolla kolme ja laatu mukautuu käytettävisä olevaan kaistaan. Eri laadut ovat 160x120@10fps / 64 kbit, 320x180@15fps / 256 kbit ja 640x260@25fps / 640 kbit. HD-laatua ei vielä näillä näkymin ole luvassa mobiililaitteille, mutta Areenan kuvanlaatuun Haakana lupaa lisää vaihtoehtoja.
Omaan iPadiinsa Areena-sovelluksen voi ladata normaaliin tapaan Applen sovelluskaupasta.

Lue myös nämä
Tägit
YLE Areena Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.