The Pirate Bay meni pilveen - lisää toimintavarmuutta ja parempi suojaus

Teemu Laitila
17. lokakuuta, 2012 14:58

The Pirate Bay on siirtynyt nykyaikaan, kun palvelu on erillisten itse omistettujen palvelinten sijaan siiretty toimimaan virtuaalipalvelimilla ympäri maailman. Asiasta uutisoivan Torrent Freakin mukaan muutos parantaa toimintavarmuutta ja estää tehokkaasti viranomaisten yritykset takavarikoida palvelimet.
Siirtymä fyysisiltä palvelimilta virtuaalipalvelimille toteutettiin eilen. Käyttäjille muutos näkyi vain viiden minuutin katkoksena toiminnassa. Toimintavarmuuden ja turvallisuuden paranemisen lisäksi virtuaalipalvelinten ylläpito on fyysisiä palvelimia halvempaa.
Pirate Baylta kerrotaan Torrent Freakille, että virtuaalipalvelimia ajetaan tällä hetkellä kahdessa eri maassa. Virtuaalipalvelintilan tarjoajat eivät edes tiedä ajavansa yhtä maailman suosituimmista Torrent-sivuista ja palveluntarjoajan kaatuessa tai muiden ongelmien tapauksessa virtuaalipalvelimen levynkuvatiedosto on helppo siirtää seuraavan palveluntarjoajan pilveen.
Muiden turvatoimien lisäksi virtuaalipalvelinten sijainti on piilotettu ohjaamalla kaikki liikenne kahden erillisen palvelimen kautta, joista toinen hoitaa kuormantasausta ja toinen reitittää liikennettä. Fyysiset palvelimet sijiaitsevat lisäksi eri maissa ja liikenne varsinaisille palvelimille päin on salattu.
Kirsikkana kakun päällä on turvaominaisuus, joka automaattisesti sammuttaa ja salaa virtuaalipalvelimet, jos palvelimen ja reitittävän palvelimen välinen yhteys katkeaa vähintään kahdeksaksi tunniksi.

Lue myös nämä
Tägit
The Pirate Bay
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.