IE10 tukee Flashia käyttäviä sivuja - jos Microsoft antaa luvan

Valtteri Ahonen
11. lokakuuta, 2012 15:41

Microsoftin uudella Internet Explorer 10 -selaimella voi selata sivuja, joilla on Flash-sisältöä. Kuitenkin, mikäli käyttää IE10:n uudella käyttöliittymällä toimivaa versiota, on selattavan sivuston oltava Microsoftin manuaalisesti hyväksymä. Asiaa käsiteltiin esimerkiksi Rabidgremlin-blogissa.
Windows 8:n mukana tullaan näkemään kaksi versiota Internet Explorerista. Toinen on samankaltainen kuin edellisetkin versiot, ja toinen on kosketusnäytöille optimoidulla uudella käyttöliittymällä toimiva.
Microsoft kerää niin sanottua whitelistia sivustoista, jotka täyttävät yhtiön Flashia koskevat vaatimukset. Sivuston ylläpitäjän on lähetettävä Microsoftille selvitys, josta ilmenee sivuston Flash-sisällön laatu sekä muun muassa arvio kuukausittaisista kävijämääristä. Vaatimuksiin kuuluu esimerkiksi sujuva käyttökokemus ja yhteensopivuus Windows 8:n virtuaalisen näppäimistön kanssa. Toisena vaihtoehtona sivuston ylläpitäjä voi lisätä lähdekoodiin pätkän, joka saa tietokoneen ehdottamaan sivulle tullessa "tavallisen" IE-version käyttämistä.
Mikäli sivusto ei ole Microsoftin listalla, ei Flash-sisältöä toisteta uudella Windows-käyttöliittymällä. Perinteisen näkymän IE10:llä Flash toistuu normaalisti. Microsoft haluaa tällä toimenpiteellä sujuvan käyttökokemuksen uudella IE:llä. Mahtaako yhtiö kuitenkin ampua itseään jalkaan, jos käyttäjät joutuvat jatkuvasti hyppimään versioiden välillä? Monet saattavat päätyä kokonaan käyttämään perinteistä versiota, joka ainakin toimii varmemmin kaikilla sivuilla. Tietysti monet vaihtavat selaimen kokonaan johonkin toiseen, jolloin tätäkään ongelmaa ei ole.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8 Flash Player Internet Explorer 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.