Applen tulos petti odotukset - kuluttajat jäivät odottamaan uutta iPhonea

Panu Roivas
25. heinäkuuta, 2012 18:12

Apple on tehnyt kovaa tulosta viime aikoina, mutta tästä huolimatta kuluneen neljänneksen tulos petti analyytikoiden kovat odotukset.
Vaikka analyytikoiden toiveet eivät täyttyneet, oli Applen tulos tästä huolimatta kadehdittava 35 miljardin liikevaihdolla ja 8,8 miljardin nettotuloksella. Vuotta aiemmin saman aikaan Apple teki liikevaihtoa 28,6 miljardia ja nettosi 7,3 miljardia. Analyytikoiden toiveissa oli kuitenkin lähes 10 miljardin nettotulos ja 37 miljardin liikevaihto.
Apple myi 26 miljoonaa iPhonea neljänneksen aikana, mikä on selvä pudotus ensimmäisen neljänneksen 35 miljoonasta yksiköstä. Pudotus oli odotettavissa, ja myös Applen CFO Peter Oppenheimer myönsi tuloksen heikkouden johtuvan kuluttajien halusta odottaa uutta iPhone-mallia, jota on huhuiltu lokakuulle.
iPadien myynti sen sijaan lähti kovaan kasvuun, toimitusten noustessa ensimmäisen neljänneksen 12 miljoonasta toisen neljänneksen 17 miljoonaan. Mac-puolellla myynti lähti laskuun, toimitusten jäädessä neljään miljoonaan yksikköön.

Lue myös nämä
Tägit
Apple osavuosikatsaus tulos
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.