LG:n ja Philipsin allianssi tähtää yhtenäiseen Smart TV -ekosysteemiin

Matti Robinson
20. kesäkuuta, 2012 16:15

Televisiomarkkinoiden uusin villitys on niin kutsuttu Smart TV -ominaisuus. Kaikilta johtavilta televisiovalmistajilta on markkinoilla älytelevisioita, jotka on varustettu esiasennetuilla ja asennettavilla älytelkkarisovelluksilla. Valitettavasti ne eivät ole lainkaan vailla ongelmia.
Verkkoyhteydellä varustetun älytelevision saa valjastettua monipuolisemmaksi viihdekeskukseksi, kun tarjolla on muun muassa elokuvien vuokrauspalveluita, Twitter-sovelluksia ja pelejä. Ongelmana kuitenkin on, että älytelevisiot käyttävät sovellusalustanaan usein poropietariratkaisuja. Tämä tarkoittaa, että sovelluskehittäjät joutuvat tekemään useita versioita sovelluksestaan eri laitemerkeille ja -alustoille.
LG Electronics ja TP Vision (vastaa Philipsin TV-liiketoiminnasta) ovat perustaneet Smart TV Alliance -organisaation, jonka tarkoituksena on taklata tämä ekosysteemien sekasotku. Allianssi pyrkii yhtenäiseen, alustariippumattomaan ekosysteemiin, jolla sovelluskehittäjille taataan helppo tie useampaan järjestelmään.
Tiedotteessa kerrotaan, että kehittäjätyökalujen ensimmäinen versio saapuu ladattavaksi sovelluskehittäjille ilmaiseksi. Työkalu luottaa muun muassa HTML5:n kaltaisiin avoimiin verkkoteknologioihin. Vielä tämän vuoden puolella luvassa on SDK:n kakkosversio, jolla onnistuu sovellusten kehittäminen ensi vuonna ilmestyviin älytelevisiohin.
Julkistettu yhteistyö on vasta alkutaipaleella eikä kahden televisiovalmistajan mukanaolo välttämättä tee vielä kesää, mutta tiedotteessaan allianssi lupaa, että mukaan on tulossa myöhemmin "muita japanilaisvalmistajia". Yksi valmistajista saattaa olla IFA-messuilla mukana ollut Sharp.

Lue myös nämä
Tägit
LG Philips Smart TV TP Vision
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.