Uusi siru mahdollistaa Bluetoothia 1000 kertaa nopeamman tiedonsiirron

Manu Pitkänen
28. toukokuuta, 2012 15:56

Nanyangin teknillinen yliopisto ja I²R:n tutkijat ovat kehittäneet 60 GHz:n taajuusalueella toimivan mikrosirun, jonka ansiosta tiedostoja voidaan siirtää laitteiden välillä tällä hetkellä laajasti käytettyä Bluetoothia 1000 kertaa nopeammin.
60 GHz:n taajuusalueella toimivaa tiedonsiirtoa on pidetty yhtenä lupaavimmista tekniikoista lyhyen kantaman ja suuren nopeuden tietoliikennejärjestelmiin. Tutkijoiden nyt kehittämä siru lunastaa lupaukset nopeuden puolesta, sillä sen luvataan pystyvän siirtämään yhdessä sekunnissa 80 MP3-musiikkitiedostoa laitteesta toiseen (250 megatavua). Kahden tunnin DVD-elokuva (8 GB) voidaan siirtää noin puolessa minuutissa (Bluetoothilla operaatio kestää 8,5 tuntia). Parhaimmillaan tiedonsiirtonopeus yltää yli kahteen gigabittiin sekunnissa.
VIRTUS-mikropiiriin perustuvia laitteita on tarkoitus esitellä Computex-messuilla. Sen toivotaan helpottavan tiedon synkronointia kodista löytyvien elektronisten laitteiden välillä ja mahdollistavan kuvan siirtämisen näyttöpäätteeltä toiselle täysin langattomasti.

VIRTUS-piirin kolme muotoa vasemmalla

Lue myös nämä
Tägit
Bluetooth VIRTUS 60 GHz
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.