Apple valmistelee ohuen 15-tuumaisen MacBook Pro:n julkaisua - mukana Retina-näyttö ja USB 3.0

Panu Roivas
14. toukokuuta, 2012 15:15

9to5Macin lähteiden mukaan Apple viimeistelee tällä hetkellä uutta 15-tuumaista MacBook Pro -kannettavaa, joka tulee uudistamaan Applen kannettavia selvästi enemmän kuin pari viimeisintä päivitystä. Sivuston mukaan 15-tuumainen MacBook Pro on tällä hetkellä testituonnossa, ja se julkaistaan ensi kesänä.
Huhuissa on jo pitkään liikkunut optisen aseman hylkääminen myös kookkaammista MacBook Pro -kannettavista. Tämä mahdollistaa entistä ohuemman kannettavan, mutta MacBook Airista tuttua kaventuvaa designia ei nähtäisi, vaan uusi MacBook Pro näyttäisi vain ohuemmalta MacBook Pro:lta. Ohuuden takia poistuisi myös Ethernet-liitäntä, jonka saa takaisin erillisellä adapterilla.


Photoshop-taiteilijan näkemys tulevasta MacBook Pro:sta


DVD-aseman poismenon myötä uutuutena tulisi vihdoin USB 3.0, jota ollaan odoteltu Applen kannettaviin jo hyvä tovi. Apple ei halunnut aikaisemmin lisätä USB 3.0 -tukea kannettaviinsa, sillä Intel ei tukenut sitä natiivisti, ja USB 3.0 olisi vaatinut kolmannen osapuolen piirin, joka lisäisi kustannuksia.
Applen tuotteista puhuttaessa merkittävin uusi ominaisuus lienee Retina-näyttö, ja Applen kannettavista tämä vielä puuttuu. 9to5Macin mukaan asia tulee kuitenkin korjaantumaan uuden julkaisun myötä, mutta tiedossa ei ole vielä mitä resoluutiota uusi paneeli tulisi käyttämään. Muun muassa Asus aikoo julkaista pian Zenbook Primen 1080p IPS-paneelilla, joten kilpailua ainakin on tulossa.
Uutta Retina-näyttöä ajaisi tällä kertaa AMD:n Radeon-näytönohjaimien sijaan Nvidian näytönohjainpiiri. Lähteiden mukaan OS X:n beta-koodista löytyvien tietojen perusteella ainakin GeForce GT 650M -piiriä on testattu, mutta tuotantoversion piiri jäänee vielä arvoitukseksi.
Kokonaisuudessaan 9to5Macin arvion perusteella uusi Macbook Pro täyttäisi lähes kaikki toiveet ja huhut mitä uudelta mallilta odotetaan, mikä sinänsä ei vala uskoa sen toteutumiselle käytännössä. Mielenkiinnolla odotetaan myös mitä Apple aikoo tehdä 13" mallille, sen lähestyessä nykyistä Macbook Airia.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple Macbook Pro Retina Display
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.