Microsoft uudisti SkyDriven - vanha käyttäjä saa vielä 25 gigatavua

Teemu Laitila
24. huhtikuuta, 2012 10:55

Kilpailu pilvitallennusmarkkinoilla kiihtyy, kun Microsoft julkaisi eilen oman ehdokkaansa kilpailemaan Dropboxin, Applen iCloudin sekä Googlen tulevan Drive-palvelun kanssa. Uudistettu SkyDrive on saatavilla Windows- sekä Mac-koneille ja sovellus toimii Dropboxin tapaan erillisenä kansiona käyttöjärjestelmässä.
Microsoft tarjoaa uusille käyttäjilleen seitsemän gigatavua tallennustilaa, joka on kokonaan käytettävissä Windows-sovelluksen kautta. Tiedostojen enimmäiskoko on kaksi gigatavua. SkyDrive-palveluun jo aiemmin rekisteröityneille on tarjolla 25 gigatavua, joka kuitenkin pitää erikseen käydä lunastamassa palvelun nettisivujen kautta. Jos palveluun on jo aiemmin tallentanut yli 4 Gt edestä tiedostoja, 25 Gt on automaattisesti käytössä.
SkyDrive-työpöytäsovellus tuo mukanaan Microsoftin aiemmin Windows 8 Consumer Preview -julkaisun yhteydessä julkaiseman Fetch-toiminnon. Fetchin avulla pääsee käsiksi myös tietokoneen niihin kansioihin, jotka eivät ole yhteydessä SkyDrive-sovellukseen. Järjestelmä vaatii erillisen tunnistuksen, joka perustuu luotettuihin laitteisiin tai puhelimen kautta tunnistautumiseen.
Työpöytäsovelluksen lisäksi Microsoft on päivittänyt Windows Phone - ja iOS-sovellusten ominaisuuksia. Androidille ei ole vielä tarjolla virallista SkyDrive-sovellusta, mutta Microsoft listaa sivuillaan muutamia (maksullisia) suosituksia toimivista sovelluksista.
Vanhat käyttäjät voivat lunastaa 25 gigatavun tallennustilan kirjautumalla palveluun täällä.

Lue myös nämä
Tägit
pilvi SkyDrive
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.