PowerColorilta ja Gigabyteltä erikoisjäähdytettyjä Radeon HD 7970 -näytönohjaimia

Panu Roivas
12. tammikuuta, 2012 16:55

AMD:n uudet Radeon HD 7970 -näytönohjaimet tulivat vihdoin myyntiin tällä viikolla, mutta XFX:ää lukuunottamatta kaikki kortit ovat referenssimallin kopioita. Huhujen mukaan seuraavat custom-7970:t tulevat myyntiin Radeon HD 7950:n myötä helmikuun alussa. Verkkoon on jo ilmestynyt ensimmäiset kuvat Gigabyten ja PowerColorin custom-malleista.
HardOCP-sivusto on saanut ennakkotestiin Gigabyten GV-R7970C-3GD -mallin näytönohjaimen, josta löytyy tutunoloinen mutta uudistettu Windforce 3x -jäähdytys kolmella tuulettimella. Kortti on myös ylikellotettu 1 GHz kellotaajuudelle XFX:n custom-mallin tapaan, mutta muistit on jätetty 5,5 GHz vakiotaajuudelle. HardOCP:n testien mukaan Gigabyten jäähdytysratkaisu toimi rasituksessa 72c lämpötilassa 33% tuuletinnopeudella, vakiojäähdytyksen toimiessa vastaavassa tilanteessa 81c 47% tuuletinnopeudella.


PowerColorin näkemys custom-mallista on vuorostaan bongattu ranskalaisen Hardware.fr-sivuston toimesta CES-messuilla. Luvassa on kahdella tuulettimella varustettu Vortex II -malli, ja se käyttää myös PowerColorin itse suunnittelemaa piirilevyä. Virransyöttö on 8-vaiheinen ja kortissa on kaksi 8-pinnistä lisävirtaliitintä. Kellotaajuuksia ei vielä kerrottu, mutta todennäköisesti kortissa on reilusti ylikellotusvaraa.


Custom-mallien huhutaan tulevan myyntiin samoihin aikaihin kuin Radeon HD 7950, jonka julkaisun kerrotaan tapahtuvan 31. tammikuuta. Aiempien tietojen mukaan myös Radeon HD 7950 saa custom-malleja heti julkaisunsa myötä.

Lue myös nämä
Tägit
Gigabyte PowerColor AMD Radeon AMD Radeon HD 7900 series AMD Radeon HD 7970 AMD Radeon HD 7950
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.