Ultra-D mahdollistaa 3D-sisällön katselun ilman laseja

Manu Pitkänen
31. joulukuuta, 2011 16:24

Viihdeteollisuuden rummuttaman 3D-teknologian yleistyminen kuluttajien kodeissa on jäänyt vaatimattomaksi. Suurin syy tähän on katselulasit, jotka vaaditaan kolmiulotteisuuden aikaansaamiseksi televisioissa ja valkokankailla. Lasit tulevat kuitenkin ennen pitkää jäämään tarpeettomiksi.
Yhtä niin sanottua autostereoskooppista 3D-teknologiaa esitellään tammikuussa CES-messuilla. Ultra-D:ksi nimetty tekniikka mahdollistaa kaksiulotteisen kuvan muuntamisen kolmiulotteiseksi reaaliajassa, minkä katseluun ei vaadita lainkaan 3D-laseja. Myös katselulasit vaativan 3D-sisällön muuntaminen ilman laseja nähtävään muotoon onnistuu reaaliajassa.
Ultra-D rakentuu niin rauta- kuin ohjelmistoratkaisuista ja sitä voidaan hyödyntää useimmissa näyttöpäätteissä ja käyttötarkoituksissa. Sen taustalla toimiva Stream TV Networks kuvailee Ultra-D:tä mullistavaksi keksinnöksi, jota voidaan käyttää esimerkiksi tietokoneissa, televisioissa, tableteissa ja älypuhelimissa. Tuettuihin sisältölähteisiin kuuluvat Blu-ray, Internet, PC-pelit sekä kaapeli- ja satelliittilähetykset.
Teknologian tarkemmista yksityiskohdista kerrotaan demojen kera CES-messuilla.

Lue myös nämä
Tägit
3D-televisio 3D 3D-näyttö stereoskooppinen 3D autostereoskooppinen 3D
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.