Apple-analyytikko pitää Apple TV:tä jo varmana - ominaisuudetkin lähes selvillä

Teemu Laitila
14. joulukuuta, 2011 12:05

Apple-tuntijana profiloitunut Piper Jaffray -yhtiön analyytikko Gene Munster on varma siitä, että Apple julkaisee kokonaisen oman television vielä ennen ensi vuoden loppua. Business Insiderille puhunut Munster kertoi omat arvionsa tulevasta laitteesta.
Ensinnäkin Munster on varma, että huhuttu Apple TV on tosiaan täysikokoinen televisio nykyisen pelkän lisälaitteen sijaan. Applen ajatusmaailmaan kuuluu, että käyttäjät eivät halua liittää ylimääräisiä osia laitteisiinsa.
Toisin kuin Applen nykyiset laitteet, joissa käyttäjälle ei jätetä valinnanvaraa ruudun koon suhteen, televisio tulee tarjolle useammissa kokoluokissa. Munsterin mukaan Apple haluaa, että television voivat hankkia myös nuoremmat Apple-fanit, joilla ei välttämättä ole varaa 50 tuuman jättiruutuun.
Silti Apple TV ei lähde kaupasta mukaan halvalla. Munsterin arvion mukaan hinta voisi olla jopa kaksi kertaa korkeampi, kuin vastaavan kokoinen toisen valmistajan tv-malli.
Suuri osa Apple TV:n viehätystä tulee Munsterin mukaan olemaan sen vahva integraatio jo olemassa oleviin laitteisiin ja palveluihin. Televisiota voidaan ohjata perinteisellä kaukosäätimellä, mutta myös iPhonella, iPadilla tai Sirin avulla. Applea kritisoidaan usein yhtiön suljetusta aidattu puutarha -toimintamallista, mutta tiukalla sääntelyllä Apple mahdollistaa laitteidensa saumattoman yhteistoiminnan.
Apple TV:n saadaan perinteisten tv-kanavien lisäksi sisältöä myös luonnollisesti iTunes-kaupasta. Televisiolla voidaan pelata pelejä, se on integroitu iCloud-palveluun sekä App Store -sovelluskauppaan, johon ilmestynee oma kategoria nimenomaan tv-käyttöön suunnatuille sovelluksille.
Apple TV:n odotetaan saapuvan markkinoille ensi vuoden joulumyyntiin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple TV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.