Pirate Baylle taas uusi haaste - tällä kertaa Suomesta

Teemu Laitila
25. marraskuuta, 2011 10:27

Suomalaisia musiikkiyhtiöitä edustava IFPI Finland on haastanut ruotsalaisen The Pirate Bayn oikeuteen. Lisäksi IFPI vaatii, että DNA:n ja Soneran on estettävä asiakkaidensa pääsy palveluun.
Haaste on suoraa jatkoa IFPI:n ja TTVK:n aiemmalle kanteelle, jonka perusteella käräjäoikeus määräsi Elisan estämään asiakkaidensa pääsyn The Pirate Bayhin.
Jos oikeus päätyy aiemman päätöksensä mukaisesti määräämään myös DNA:n ja Soneran estämään pääsyn Pirate Bayhin, kielto koskisi jo noin 80 prosenttia suomalaisista laajakaistakäyttäjistä.
TTVK:n toiminnanjohtajan Antti Kotilaisen mukaan vastaavantyyppisillä estoilla on saatu hyviä kokemuksia esimerkiksi Italiassa. "Tilanteessa, jossa rikollinen toiminta on selkeää ja sitä jatketaan useista tuomioista huolimatta, on laittomuuksiin pystyttävä puuttumaan tuomioistuimen määräyksillä, joilla teleoperaattori velvoitetaan estämään pääsy selkeästi laittomiin palveluihin?, Kotilainen toteaa.
Aiemmassa päätöksessä Elisa määrättiin sekä poistamaan The Pirate Bayn DNS-tiedot palvelimiltaan että estämään kaikki liikenne tiettyihin IP-osoitteisiin. Elisan liittymäliiketoiminnanjohtaja Henri Korpi kuitenkin suhtautuu kiellon tehoon TTVK:n kotilaista realistisemmin. "Nyt tehdyllä päätöksellä ei käytännössä ole merkitystä laittoman sisällönjakelun torjumisessa. Toimijoiden pitäisi keskittyä toimenpiteisiin, joilla aidosti voidaan vähentää piratismia eli käytännössä sisällön saamista verkkojakeluun kohtuullisella hinnalla ja samaan aikaan muun jakelun kanssa.", Elisan Henri Korpi kommentoi edellistä päätötä.

Lue myös nämä
Tägit
DNA Elisa The Pirate Bay IFPI Sonera esto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.