Tekijänoikeusjärjestöt lupaavat: Muutkin operaattorit pakotetaan The Pirate Bay -sulkuun

Manu Pitkänen
26. lokakuuta, 2011 16:19

Helsingin käräjäoikeus on tänään annetussa päätöksessä määrännyt Elisaa estämään verkkoliikenteen The Pirate Bay -vertaisverkkosivustolle. Tekijänoikeusjärjestöt ovat luonnollisesti iloisia päätöksestä, vaikka Elisa on jo luvannut valittaa asiasta korkeampaan oikeusasteeseen.
Elisa yritti vakuuttaa oikeudelle, ettei se pysty toteuttamaan estoa. Ei ainakaan kohtuullisilla kustannuksilla. Oikeus ei uskonut argumentteihin ja määräsi Elisan estämään liikenteen sivustolle väliaikaisesti. Eston on tultava voimaan viimeistään 18. marraskuuta.
TTVK:n lehdistötiedotteen mukaan oikeudenhaltijoiden on nostettava Suomessa kanne The Pirate Bayn perustajia vastaan, muuten väliaikainen esto raukeaa.

Olemme luonnollisesti tyytyväisiä käräjäoikeuden päätökseen. Koska Suomessa ei ole kaikilta osin voimaansaatettu eurooppalaisia direktiivejä, on oikeudenhaltijoiden 30 päivän kuluessa kuitenkin vielä nostettava tuomioistuimessa ns. pääkanne Pirate Bayn perustajia vastaan. Muutoin uhkana on, että väliaikainen keskeyttämismääräys raukeaa.
Antti Kotilainen, TTVK:n toiminnanjohtaja

Musiikkituottajia edustavan Lauri Rechardtin mukaan tekijänoikeusjärjestöt ajavat samankaltaisia keskeyttämisvelvoitteita muillekin Internet-operaattoreille.
Piraattipuolue on myös ottanut kantaa päätökseen. Puolueen mukaan "päätös on jälleen esimerkki siitä, kuinka piratismia yritetään estää väärillä tavoilla. Mediateollisuuden tulisi tarjota parempia palveluita kuluttajille eikä pitää heitä rikollisina. Ylitiukat tekijänoikeuslait myös estävät yrityksiä luomasta monipuolisia palveluita ja heikentävät Suomen kansainvälistä kilpailukykyä." Puolue uskoo myös, että The Pirate Bay aikoo auttaa suomalaisia kiertämään estot - aivan kuten se teki hiljattain belgialaistenkin kohdalla.

Lue myös nämä
Tägit
Elisa Piraattipuolue TTVK
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.