Firefox 7.0 julkaistu - lataa muistia vähän kuluttava selain täältä

Manu Pitkänen
27. syyskuuta, 2011 9:38

Mozilla on julkaissut tänään suositun Firefox-selaimen seitsemännen version. Uusi versio on tärkeä edistysaskel, sillä siinä on keskitytty yhteen selaimen suurimpaan heikkouteen eli muistisyöppöyteen.
Muistinkulutus saatiin aisoihin MemShrink-projektin kehittämien optimointien avulla. Pitkätkään käyttöajat tai lukuisat välilehdet eivät pitäisi enää tuottaa ongelmia. Muistinkulutuksessa havaitut erot ovat parhaimmillaan jopa 30-50 prosenttia (verrattuna FF4.0:aan). Suorituskykyä on parannettu myös uudella Azure Direct2D -rajapinnalla, joka nopeuttaa canvas-elementtien piirtoa verrattuna Cairoon.
Mukana on myös joukko pienempiä muutoksia, kuten esimerkiksi osoiterivillä näkyvän URL-osoitteen http://-lyhenteen piilottaminen. Salatuilla sivuilla (https) etuliite on jätetty paikoilleen.
Lisäosien hallintaohjelmaa on uudistettu Firefoxin mobiiliversion suuntaan. Perusasetusten säädöt on mahdollista suorittaa suoraan hallintaohjelman näkymässä (mikäli lisäosien kehittäjät ovat tämän mahdollistaneet).
Uuden Firefox 7:n saat ladattua täältä: Windows (suomenkielinen) | Linux (suomenkielinen) | Mac OS X

Lue myös nämä
Tägit
Firefox
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.