MPAA: Piraatit ostaisivat uuden DVD:n joka arkipäivä ilman nettiä

Manu Pitkänen
8. syyskuuta, 2011 17:40

Amerikkalaisen elokuvateollisuuden etuja ajava MPAA on julkaissut mielenkiintoista infografiikkaa, joka on lytätty tuoreeltaan monelta taholta perättömäksi. Muiden muassa Steven Lloyd Wilson on miettinyt mitä MPAA:n esittämät väitteet tarkoittavat.
MPAA:n suuri oletus on, että verkosta laittomasti ladattu tiedosto olisi ostettu kaupasta, ellei nettipiratismia olisi olemassa. Toisin sanoen nettipiratismi voidaan rinnastaa varastamiseen. Järjestön väitteen mukaan Yhdysvaltain talous menettää vuosittain noin 58 miljardia dollaria nettilataamisen vuoksi. Samainen grafiikka kertoo, että 29 miljoonaa yhdysvaltalaista aikuista on ladannut verkosta laittomasti (lukujen perusteella aikuiseksi on todennäköisesti luettu kaikki yli 15-vuotiaat).
Toisin sanoen jokainen lataaja aiheuttaa noin 2000 dollarin tappion Yhdysvaltain taloudelle. Wilsonin ajatuksen mukaan jos tappio voidaan ajatella todelliseksi, niin tällöin jokainen heistä olisi ostanut vuodessa 200 DVD-elokuvaa enemmän kuin nyt (DVD:n hinnaksi ajatellaan 10 dollaria). Se tarkoittaa uutta elokuvaa lähes joka arkipäivä.
Tulos ei liene kovin totuudenmukainen, sillä tällaisen kulutushysterian pauloissa on hyvin harva viihteensä laillisin keinoin hankkiva ihminen. MPAA:n esittämät luvut ovat varmasti tarkasti mitattuja, mutta absurdilta vaikuttava johtopäätös saadaan virheellisen oletuksen vuoksi.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi MPAA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.