WiLAN haastaa oikeuteen Applen, HP:n, Dellin, HTC:n ja muita

Teemu Laitila
5. syyskuuta, 2011 18:18

Kanadalainen WiLAN on haastanut oikeuteen joukon koko it-alan suurimpia yrityksiä. WiLANin mukaan muun muassa Apple, HP, Dell, HTC, Novatel sekä joukko muita teknologiayrityksiä loukkaa sen langattomiin teknologioihin liittyviä patentteja.
WiLAN on aiemmin valmistanut langattomiin lähiverkkoihin liittyviä tuotteita, mutta nykyisin yritys keskittyy lähinnä lisensoimaan omistamiaan patentteja. WiLANia pidetäänkin niin kutsuttuna patent troll -yrityksenä, joka pyrkii tekemään bisnestä lähinnä patenttisopimuksilla varsinaisten tuotteiden sijaan.
WiLANin syytökset liittyvät puhelimissa käytettyihin CDMA- ja HSPA-tekniikoihin sekä WiFi- ja LTE-tekniikoihin. Haasteet jätettiin teksasilaiselle oikeusistuimelle, joka on jo muodostunut kuuluisaksi ottaessaan vastaan kiistanalaisia mobiilitekniikkaan liittyviä oikeushaasteita.
Patenttipeikoksi syytetty WiLAN ei juuri häpeile yhtiön patenteilla rahastamiseen keskittyvää bisnesmalliaan. All Things Digital -sivuston mukaan yhtiön toimitusjohtaja totesi alkuvuoden taloudellisista tunnusluvuista raportoidessaan, että yhtiö odottaa oikeushaasteisiin "investoimisen" tuovan merkittäviä tuloja tulevaisuudessa.

Lue myös nämä
Tägit
patentti WiLAN
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.