Elisa ei halua estää asiakkaidensa pääsyä The Pirate Bay -sivustolle

Manu Pitkänen
18. heinäkuuta, 2011 12:56

Teleoperaattori Elisa on pyytänyt Helsingin käräjäoikeutta hylkäämään IFPI:n aiemmin keväällä jättämän hakemuksen, jossa operaattoria vaadittiin estämään pääsy The Pirate Bay -sivustolle.
Blokilla IFPI yrittää estää suomalaisia lataamasta tekijänoikeuden alaista materiaalia TPB:stä. Järjestön mukaan juuri Elisan asiakkaat käyttävät palvelua kaikista aktiivisimmin, minkä vuoksi juuri hakemus kohdistui juuri Elisaan. Mikäli IFPI:n hakemus menisi läpi käräjäoikeudessa, niin tarkoituksena olisi myöhemmin vaatia muitakin operaattoreita estämään suomalaisten pääsy The Pirate Bayhin.
Ylelle antamassaan haastattelussa Elisan kehitysjohtaja Panu Lehti toteaa, että hakemus on täysin kohtuuton koska se kohdistuu vain yhteen toimijaan. Hänen mukaansa eston toteuttaminen on lisäksi äärimmäisen hankalaa, ellei mahdotonta. Lehti myös huomauttaa, ettei teleoperaattoreiden tehtävä ole leikkiä poliisia.
Elisalla on myös mietitty miten blokki voisi vaikuttaa heidän asiakasmääriinsä. Elisa ei ole kuitenkaan huolissaan mahdollisesta asiakasvuodosta.
IFPI:llä on elokuun alkuun asti aikaa jättää vastine Elisan pyyntöön.

Lue myös nämä
Tägit
Elisa piratismi The Pirate Bay IFPI
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.