Yhdysvaltain viihdeteollisuus ja teleoperaattorit taistelevat yksissä tuumin piratismia vastaan

Manu Pitkänen
9. heinäkuuta, 2011 12:03

Yhdysvaltain viihdeteollisuuden kattojärjestöt RIAA ja MPAA ovat maan viiden suurimman teleoperaattorin kanssa allekirjoittaneet sopimuksen, jonka myötä maahan luodaan uusi tekijänoikeushälytysjärjestelmä. Järjestelmä muistuttaa hyvin voimakkaasti muutamassa Euroopan maassa käyttöön otettua kolmen hudin lakia.
Operaattoreista AT&T, Verizon, Comcast, Time Warner Cable ja Cablevision ovat mukana järjestelmässä, jossa niiden asiakkaille lähetetään huomautuksia heidän tekemistä tekijänoikeusrikkomuksista (laittomasta tiedostonjaosta). Kun huomautuksia kertyy yhtä asiakasta kohti tarpeeksi (korkeintaan kuusi), niin liittymän nopeutta voidaan laskea väliaikaisesti.
Asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus palauttaa yhteys takaisin normaaliksi joko neuvottelemalla operaattorin kanssa tai vastaamalla tekijänoikeuteen liittyviin kysymyksiin. Operaattoreiden toimivalta ei riitä yhteyksien katkaisemiseen tai asiakkaiden sakottamiseen, joten järjestelmällä voidaan toistaiseksi vain sivistää yhdysvaltalaisia nettipiraatteja.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi RIAA MPAA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.