LaCien uuden tallennusmedian lukunopeus rikkoo 800 MB/s:n rajan

Manu Pitkänen
24. kesäkuuta, 2011 16:30

Ulkoisista tallennusratkaisuistaan tunnettu LaCie aikoo tuoda markkinoille Thunderbolt-liitännöillä varustetun Little Big Diskin, jonka lukunopeuden kerrotaan olevan hulppeat 827,2 megatavua sekunnissa.
Little Big Disk -tallennusmedia tulee saataville 240 GB:n (2x120 GB) ja 500 GB:n (2x250 GB) kapasiteeteilla. Markkinoille on tulossa myös teratavun kiintolevyllä varustettu malli. SSD-asemat on kytketty RAID 0 -tilaan. Kesällä ilmestyvän laitteen taikana on sen kaksi Thunderbolt-liitäntää, joiden ansiosta kaksi LBD:tä voidaan kytkeä toisiinsa ja vielä lisäksi läppäriin ja ulkoiseen näyttöön.
Videolla ulkoisten tallennuslaitteiden suorituskykyä testataan Applen MacBook Prolla, jonka näyttää Little Big Diskin kirjoitusnopeudeksi 352,5 MB/s ja lukunopeudeksi edellä mainitun 827,2 megatavua sekunnissa. LaCien aiempien sanojen mukaan laitteen prototyypillä saavutettiin noin 700 MB/s:n lukunopeus.
Noin 1,5 kiloa painavan laitteen alumiinikuoret on suunnitellut LaCien luottomies Neil Poulton. Thunderbolt-liitännöillä varustetun Little Big Diskin julkaisuajankohdaksi on ilmoitettu tämän vuoden kesä, mutta myyntihinnasta ei ole vielä hiiskuttu.

Lue myös nämä
Tägit
Thunderbolt Lacie SSD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.