Asus Danushi Bay: emolevy sekä LGA 2011- että LGA 1366 -kannalla

Manu Pitkänen
31. toukokuuta, 2011 10:45

Asus on esitellyt eilen alkaneilla Computex-messuilla mielenkiintoista Danushi Bay -konseptiemolevyä, jossa on kaksi eri prosessorikantaa: LGA 2011- ja LGA 1366.
Ratkaisuun on päästy integroimalla Intelin X79- ja X58-piirisarjat samalle piirilevylle. Näistä ensimmäisellä on toteutettu LGA 2011 -kanta ja jälkimmäisellä LGA 1366 -kanta. Konseptin ajatuksena on helpottaa kuluttajien siirtymistä Gulftown-prosessoreista uusiin Sandy Bridge E -prosessoreihin, kun Intel päivittää myöhemmin tänä vuonna ylemmän teholuokan suoritinmallistonsa. Asuksen tuotetiedoista ei kuitenkaan ilmene, että voisiko molempia prosessorikantoja hyödyntää samanaikaisesti.
Danushi Bay tukee sekä kolmi- että nelikanavaista muistinohjainta, prosessorimallista riippuen, ja sisältää vaatimattomat 22 SATA-porttia. Konseptia tuskin tullaan hyödyntämään kaupallisesti, ainakaan lähitulevaisuudessa. Kuten emolevyn ulkoasusta näkee, niin SLI- tai CrossFire-kokoonpanon rakentaminen Danushi Bayn päälle on jokseenkin "haastavaa".

Lue myös nämä
Tägit
Asus LGA 1366 Sandy Bridge E LGA 2011 Gulftown
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.