Microsoft maksaa Skypestä 8,5 miljardia dollaria - Linux-tuki jatkuu

Kaarlo Räihä
10. toukokuuta, 2011 16:38

VoIP-puheluita tarjoava Skype on viimein löytänyt uuden omistajan, kun Microsoft kertoi odotusten mukaisesti ostavansa Skypen 8,5 miljardin dollarin kauppasummalla.
Microsoftin lehdistötiedotteen mukaan Skypeä varten perustetaan Microsoftilla uusi osasto, jota johtaa Skypen nykyinen toimitusjohtaja Tony Bates.
Yrityskaupan myötä Skypen ääni- ja videopuheluiden tuki lisätään useisiin Microsoftin tuotteisiin, joihin kuuluvat mm. Xbox 360, Windows Phone 7, Lync ja Outlook.
Hieman yllättäen Microsoft ei kuitenkaan lopeta Skypen nykyisten laitealustojen tukemista, joten Skypen kehitys jatkuu esim. Linux- ja Mac OS X -alustoilla, joten myös iOS- ja Android-laitteiden Skype-tulevaisuus on turvattu.
Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer sanoo yrityskaupan mahdollistavan täysin uudenlaisen tulevaisuuden, jossa ihmiset voivat viestiä keskenään reaaliaikaisesti aiempaa helpommin.
Kummankin yrityksen suurimmat osakkeenomistajat ovat jo hyväksyneet kaupan, ja seuraavaksi asiassa odotellaan viranomaisten hyväksyntää. Osapuolet toivovat Skypen siirtyvän virallisesti Microsoftin haltuun tämän kalenterivuoden aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Xbox 360 Microsoft Skype Windows Phone 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.