Sony myönsi massiivisen tietovuodon, jopa luottokortit vaarassa

Teemu Laitila
27. huhtikuuta, 2011 8:55

Sony on viimein kertonut tarkemmin PlayStation Network -palvelun käyttökatkon takana olevista tapahtumista. Yhtiö ilmoitti blogissaan viime yönä, että palveluun hyökänneet hakkerit saivat käsiinsä 77 miljoonan PSN-käyttäjän nimet, osoitteet, salasanat ja jopa osittaiset luottokortin tiedot. Massiivinen tietovuoto saattaa arvioiden mukaan olla suurin koskaan internetin historiassa.
Sony on ilmeisesti tiennyt jo useita päiviä, että palvelun käyttäjien tiedot olivat vuotaneet ulos, mutta yhtiö ei varoittanut asiakkaitaan vaikka vuotaneiden tietojen joukossa oli erittäin arkaluonteisia tietoja.
Julkaisemassaan tiedotteessa Sony varoittaa käyttäjiään olemaan erityisen varovainen mahdollisten lisätietojen kalasteluyritysten varalta. Sony ei kysy käyttäjiltä esimerkiksi luottokorttitietoja sähköpostin välityksellä. Jos PSN-palvelussa käytettyä salasanaa käyttää myös muissa verkkopalveluissa, salasana on syytä vaihtaa pikimmiten. Lisäksi Sony kehottaa luottokorttinsa numeron palveluun antaneita tarkkailemaan mahdollisia epäilyttäviä maksutapahtumia.
Sonyn mukaan osa PlayStation Networkin palveluista saadaan takaisin käyttöön viikon sisään.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation Network
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.