Flash Player 10.2 beta tuo täyden GPU-kiihdytyksen ja moninäyttötuen

Manu Pitkänen
1. joulukuuta, 2010 12:45

Adobe on julkaissut ensimmäisen betan Flash Player -ohjelmiston 10.2-versiosta. Uuden version mukana tulee laahempi tuki videoiden GPU-kiihdytykselle ja moninäyttötuki. Pluginin beta-versio on saatavilla Windows-, Mac- ja Linux-koneisiin.
Flash Player 10.2:n yhtenä uutena ominaisuutena on Stage Video API, joka käytännössä tarkoittaa GPU-kiihdytyksen täyttä hyödyntämistä videoissa. Edellisessä 10.1-versiossa on tuki ainoastaan H.264-sisällön dekoodauksen rautakiihdytykselle. Stage Video API:n ansiosta kaikkien videoiden värimuunnokset, skaalaus ja blitting voidaan hoitaa näytönohjaimella. Ideaaalitapauksessa teräväpiirtovideon toistaminen ei rasita lainkaan prosessoria. Google TV tukee jo ominaisuutta ja YouTubeen ominaisuus ollaan ottamassa käyttöön.
Internet Explorer 9:n käyttäjille uusi Flash Player tuo aiemmin Square-projektina tunnetun ominaisuuden. Squaren avulla IE 9:n rautakiihdytstä voidaan käyttää myös muun graafisen sisällön laskemiseen kuin videoiden.
10.2 betassa on myös ominaisuus, joka mahdollistaa moninäyttökokoonpanoissa flash-sisällön katselemisen yhdellä ruudulla kokonäyttötilassa. Muut näytöt jäävät näin muuta työskentelyä varten.

Lue myös nämä
Tägit
Adobe Flash
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.