Hitachilta 24 teratavun kovalevyt mahdollistava tekniikka

Manu Pitkänen
26. marraskuuta, 2010 8:56

Hitachi GST ja Japanin energia- ja teollisuustekniikan kehityskeskus NEDO ovat onnistuneet kehittämään uuden tekniikan, jonka ansiosta nykyisten kovalevyjen tallenuskapasiteetti onnistutaan moninkertaistamaan.
Tällä hetkellä talennuskapasiteetilla mitattuna suurimmat kovalevyt ovat kolmen teratavun suuruisia. Hitachin ja NEDOn tekniikan ansiosta tallennuskapasiteetti voidaan kuitenkin kasvattaa jopa 8-kertaiseksi eli 24 teratavuun. Tallennustiheytenä tämä tarkoittaa 3,9 terabittiä (488 GB) neliötuumalla. Samalla kannettavissa tietokoneissa saavutettaisiin jo kahdeksan teratavun tallennuskapasiteetti.
Kovalevyissä tieto tallennetaan magneettisiin alkeisalueisiin, joissa kussakin on satoja magneettisia kiteitä. Hitachi ja NEDO ovat onnistuneet itsejärjestäytyvän polymeerin, jossa magneettiset kiteet järjestäytyvät niin tehokkaasti että se mahdollistaa aiempaa suuremmat tallennustilat.
Hitachi esittelee uutta tekniikkaa Material Research Societyn seminaarissa marraskuun 29. päivä. Vielä ei tiedetä koska tekniikan kaupalliset sovellukset saapuvat markkinoille

Lue myös nämä
Tägit
kovalevy Hitachi NEDO
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.