PSJailBreak palauttaa nyt vanhemman firmwaren

Kaarlo Räihä
15. marraskuuta, 2010 18:51

Elokuussa PlayStation 3 -pelikonsolille julkaistiin PSJailBreak-laite, joka mahdollisti omien epävirallisten ohjelmien suorittamisen konsolilla. Sony korjasi PSJailBreakin hyödyntämän tietoturva-aukon syyskuun alussa julkaistussa firmware-päivityksessä, mutta nähtävästi Sonyn temppu ei ollut aivan aukoton, sillä PSJailBreakin kehittäjät ovat julkaisseet laitteelleen PS Downgrade -nimisen ohjelman, joka mahdollistaa vanhempien firmware-versioiden asentamisen konsoleihin.
Kyseisen tempun myötä kaikkiin markkinoilla oleviin PS3-konsoleihin voi asentaa PSJailBreak-aukon kanssa yhteensopivan firmwaren, joten vahingossa konsolinsa uudempaan versioon päivittäneet tai uuden konsolin hankkineet saavat halutessaan käyttöönsä epäviralliset sovellukset. Vanhempiin konsoleihin voi myös asentaa Other OS -toiminnolla varustetun firmwaren, jolloin konsoliin voi taas asentaa esim. Linuxin.
Nyt julkaistu PS Downgrade toimii kehittäjiensä mukaan myös tulevien PS3-päivitysten kanssa, eikä firmwaren vaihto-operaation suorittamista voi kuulemma havaita konsolin muutoksia tarkkailevien ominaisuuksien avulla, joten tältä osin uusin aukko vaikuttaa Sonyn kannalta haitalliselta.
Sony ei ole vielä julkaissut asian tiimoilta virallista kannanottoa, mutta sellainen nähdään myöhemmin mahdollisesti oikeushaasteen muodossa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.