Microsoft ei korjaa Internet Explorerin kriittistä aukkoa vielä tiistaina

Kaarlo Räihä
5. marraskuuta, 2010 19:37

Selaimien tietoturva-asiat ovat olleet jälleen viime päivinä ajankohtaisia, kun Microsoft kertoi keskiviikkona Internet Explorer -selaimen 6-, 7- ja 8-versioita vaivaavasta kriittisestä tietoturva-aukosta. Aukon paikkaaminen vie Microsoftilta kuitenkin useita päiviä, sillä tänään julkaistun päivityslistan perusteella korjaus ei ehdi ensi tiistain päivitysnippuun.
Keskiviikkona esiin tullutta tietoturva-aukkoa on käytetty tietoturvayhtiö Symantecin mukaan jo useissa hyökkäysyrityksissä, jotka ovat kohdennettu yrityksiä vastaan.
Muiden kriittisten selainaukkojen tavoin myös IE:n kohdalla aukon väärinkäyttö onnistuu johdattamalla surffaaja sopivasti muotoilulle webbisivulle. Hyökkäys mahdollistaa halutun ohjelmakoodin suorittamisen kohdekoneella, joten koneelle voidaan aukon avulla asentaa esim. haittaohjelmia tai troijalaisia.
Monille kuluttajille helpoin tapa välttää mahdolliset hyökkäysyritykset on toisen internet-selaimen käyttäminen. Joissain yrityksissä tilanne on kuitenkin hankalampi, koska IT-pelisäännöt saattavat estää muiden selainten käyttämisen Windows-koneilla.
Edellisen kerran IE oli kriittisen tietoturva-aukon osalta otsikoissa tammikuussa, jolloin mm. Saksan tietoturvavirasto suositteli muiden internet-selaimien käyttämistä tietoturvan nimissä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.