Internet Explorer 9:n Beta-versio ladattavissa

Kaarlo Räihä
15. syyskuuta, 2010 20:23

Kamppailu markkinoiden parhaasta internet-selaimesta sai tänään uuden haastajan, kun Microsoft julkaisi Beta-version tulevasta Internet Explorer 9 -selaimesta.
Microsoft on rakentanut IE9:n täysin uudelta pohjalta, joten selain ei juuri muistuta ulkonäöltään aiempia IE-selaimia. Muiden uusien selainten tavoin myös IE9:stä on poistettu turhia työkalupalkkeja ja siirretty elementtejä, jotta ruudulla näkyy kerralla enemmän varsinaista web-sisältöä.
Ulkonäön lisäksi suuria muutoksia on kokenut osoitekenttä, joka toimii nykyään myös hakukoneena. Selaimen vakauteen ja tietoturvaan tehdyt muutokset näkyvät mm. parempana välilehtien hallintana, joten yhden välilehden kokemat ongelmat eivät kaada koko selainta. Selainlaajennoksia käyttävät tahot voivat myös löytää aiempaa helpommin mahdollisesti ongelmia aiheuttavat tai liikaa suoritinaikaa vievät lisukkeet.
Paljon tiedostoja lataavilla tahoille on tarjolla uusi latauksien hallintaan suunnattu lisuke, joka mahdollistaa latauksien pysäyttämisen ja ladatun sisällön etsimisen.
Suorituskyvyn osalta tehtyjen testien perusteella IE9 on hieman nopeampi kuin Firefox 3.6, mutta Chrome 6:lle IE9 ei pärjää sivustojen latausnopeuksissa. IE9 sisältää tuen näytönohjaimen rautakiihdytykselle, joten tiettyjen sivustojen selaaminen toimii sillä selvästi nopeammin kuin esim. nykyisillä Firefox 3.6 - ja Chrome 6 -selaimilla.
IE9:n voi asentaa Windows Vista - tai Windows 7 -käyttöjärjestelmillä varustettuihin tietokoneisiin.
Selaimen lopullinen julkaisu tapahtuu loppuvuoden tai ensi vuoden alkupuolen aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.