TV-maksun odotetaan nousevan merkittävästi

Teemu Laitila
6. syyskuuta, 2010 16:21

Verkkouutiset kertoo, että Yleisradion hallintoneuvosto olisi päättämässä huomenna merkittävästä korotuksesta tv-maksuun. Tv-maksua on korotettu viimeksi tämän vuoden alussa, kun se nousi 231,05 euroon.
Suunnitellun korotuksen tasosta ei ole tietoa, mutta esimerkiksi kahdeksan prosentin korotus kasvattaisi maksun määrän 250 euroon ensi vuoden alusta alkaen.
Huomenna tehtävä Yleisradion hallintoneuvoston esitys tv-maksun korottamisesta menee seuraavaksi liikene- ja viestintäministeriön käsittelyyn, jonka jälkeen siihen vaaditaan vielä valtioneuvoston sinetti. Tietojen mukaan maksun korotuksesta on olemassa poliittinen yhteisymmärrys ja päätöksen odotetaan syntyvän vielä syyskuun aikana.
Tv-maksun tason päättäminen on Yleisradion ensi vuoden budjetin kannalta äärimmäisen kiireellistä. Yle on joutunut lykkäämään päätöksiä ensi vuoden ohjelmaprojekteista ja hankinnoista rahoituksen määrän ollessa auki. Monet pienemmät suomalaiset tuotantoyhtiöt käytännössä elävät Yleisradion tilaustöillä, joten rahoituksen epävarmuus haittaa epäsuorasti myös niiden toimintaa.
Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) keskeytti viime maaliskuussa Yleisradion rahoitukseen kaavaillun mediamaksun valmisteluprosessin ja lopulliset päätökset Ylen rahoituksesta on tarkoitus siirtää ensi kevääseen seuraavalle hallitukselle. Mediamaksun suuruudeksi on kaavailtu noin 195 euroa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.