LG:n 31 tuuman OLED-TV esillä IFA-messuilla - hinta 6 000 puntaa

Kaarlo Räihä
4. syyskuuta, 2010 10:20

OLED-näyttöjen ja -televisioiden markkinoilla ei ole ruuhkaa, sillä toistaiseksi vain muutamat valmistajat ovat esitelleet omia tuotteitaan. OLED-tekniikan kehityksen seuraava merkkipaalu esiteltiin tällä viikolla Saksassa IFA-messuilla, kun LG toi lupausten mukaisesti paikalle 31 tuuman OLED-TV:n.
Kuluttajamarkkinoille kyseinen tuote on tarkoitus tuoda ensi vuoden maaliskuussa 6 000 punnan eli noin 7 200 euron hintaan. Tällä summalla saa itselleen 1920x1080-resoluutiolla varustetun television, joka toistaa myös 3D-videota sopivien katselulasien kanssa. Paksuutta näyttöosalla on vain 2,9 mm, mutta TV:n jalustana toimiva keskusyksikkö estää ainakin alkuun erikoisimpien sijoituspaikkojen käytön.
LG:n mukaan kyseinen näyttö tarjoaa todella tarkan mustien värisävyjen toiston ja myös kontrastisuhteen luvataan olevan lähes ääretön, joten kuvanlaadun osalta tuote on ainakin markkinointilupausten mukaan lähes täydellinen. Värien lisäksi myös katselukulmat ovat lupausten mukaan erinomaiset, joten kuvaan ei tule värivääristymiä, vaikka näyttöä katsoisi huonosta katselukulmasta.
Valitettavasti LG ei ole maininnut mitään kyseisen tuotteen odotetusta eliniästä, joten kunnollinen käyttöikä saattaa olla vain muutamia tuhansia tunteja. Sony kertoi aiemmin tänä vuonna kehittäneensä uuden OLED-valmistustekniikan, joka ei kärsi elinikäongelmasta samassa määrin, vaan uudella tekniikalla valmistetut laitteet kestävät normaalissa käytössä noin kymmenen vuoden verran.
Alla lyhyt esittelyvideo LG:n uutukaisesta

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.