TorrentReactorin kylän osto oli huijaus

Kaarlo Räihä
12. elokuuta, 2010 14:40

Viime viikolla TorrentReactor-sivusto kertoi ostaneensa Venäjällä sijaitsevan Garin kylän, jonka nimeksi vaihdettiin kaupan myötä TorrentReactor. Nähtävästi tarina osoittautui eroavan työntekijän kuvashown tapaan huijaukseksi, sillä MediaFM-sivuston julkaiseman jutun perusteella kylää ei ole myyty.
Garissa asuvien ihmisten mukaan he eivät ole edes kuulleet TorrentReactorin ostotarjouksesta, jonka lisäksi Venäjällä maantieteellisten paikkojen uudelleennimeäminen pitäisi käsitellä ja hyväksyä sekä hallituksen että presidentin toimesta, joten Garin muuttaminen TorrentReactoriksi ei olisi mikään yksinkertainen operaatio.
TorrentReactorin kertomat tiedot Garista osoittautuivat myös virheellisiksi, ja kylässä elää todellisuudessa 380 ihmistä vaikka sivusto sanoi luvuksi 214. Lisäksi kylässä on pieniä yrityksiä ja muuta toimintaa, joten paikalliset ihmiset eivät elätä itseään pelkästään juureksia myymällä.
Kylän vastuuhenkilönä toimiva Gary Marina Platov olisi kuitenkin valmis hyväksymään tällaisen ostotarjouksen, koska kylän tiet ovat niin huonossa kunnossa, että niiden korjaamiseen tarvittaisiin runsaasti rahaa. TorrentReactorin tarjous oli 148 000 dollaria, joten paikalliset tiet olisivat saaneet tällä summalla kunnon ehostuksen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.