TorrentReactor osti kylän Venäjältä ja nimesi sen TorrentReactoriksi

Kaarlo Räihä
8. elokuuta, 2010 13:43

P2P-sivustojen suorittamat mediatempaukset ovat jälleen nousseet otsikoihin, kun TorrentReactor-sivusto kertoi ostaneensa Venäjällä sijaitsevan Garin kylän. Kauppasummaksi on ilmoitettu 148 000 dollaria, ja kaupan myötä kylän nimi vaihtui TorrentReactoriksi.
Kylässä asuu 214 ihmistä, joiden pääasiallinen elinkeino on vihannesten myynti lähikyliin. TorrentReactorin mukaan viranomaiset eivät pitäneet ensi alkuun ideasta, mutta suurehkon lahjoituksen myötä kauppa saatiin lopulta lyötyä lukkoon ilman suurempia ongelmia.
Ylläpitäjien mukaan tempauksen ensisijainen tarkoitus ei ole sivuston näkyvyyden lisääminen, vaan paikallisten asukkaiden auttaminen. Kylässä ei tiettävästi ole yhtään ihmisiä työllistävää yritystä ja kyläläisten keskiansiot vuotta kohden pyörivät 42 dollarin tienoilla, joten kaikki apu lienee hyväksi paikallisille asukkaille. Ylläpitäjät toivovat, että muutkin nimekkäät internet-sivustot auttaisivat ihmisiä vastaavalla tavalla.
Garin valinta kohteeksi kävi arvan kautta, sillä ylläpitäjät listasivat tuhansia eri kohteita ympäri maailman, joiden joukosta arvottiin lopulta yksi apua saava kohde. Kaikille kohteille yhteistä oli se, että ne sijaitsevat toimivien ydinvoimaloiden lähettyvillä.
Kaupan myötä Garin asukkaiden tulotaso nousee selvästi, ja myös kylän infrastruktuuria parannetaan. Parannusten joukkoon kuuluu myös parempien internet-yhteyksien tuominen kylään.
TorrentFreakin mukaan Venäjän viranomaiset eivät ole vielä vastanneet sivuston uteluihin kaupasta, joten TorrentReactorin antamat tiedot saattavat olla virheellisiä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.