µTorrent 3.0 sisältää uuden web-kälin ja videoiden streamauksen

Kaarlo Räihä
31. heinäkuuta, 2010 13:32

Länsimaissa suosituimman BitTorrent-ohjelman titteliä hallussaan pitävän µTorrentin kehitystyö on jälleen edennyt vauhdilla ja ohjelman viimeisimmistä testiversioista löytyykin runsaasti uusia ominaisuuksia, joiden myötä ohjelman versionumero on harpannut 3.0-lukuun.
Nykyiseen 2.0-versioon verrattuna muutoksia on tapahtunut mm. käyttöliittymien osalta, joita on nyt tarjolla useampi erilainen. Tavallisen graafisen käyttöliittymän lisäksi µTorrent tarjoaa jatkossa kaksi erilaista internet-selaimen avulla käytettävää käyttöliittymää, joista uudempaan pääsee käsiksi suoraan web.utorrent.com-osoitteesta, kunhan ominaisuuden ottaa aluksi käyttöön µTorrentista.
Uusi web.utorrent.com hyödyntää SSL-salausta, joten latausjonoja voi hallita turvallisesti myös hieman epämääräisemmän internet-yhteyden takaa. Lisäksi palvelun suorittaman etäohjauksen myötä tämä etähallinta toimii ilman porttien avaamista NAT:in takana olevissa verkoissa, joten sitä käyttäessä kuluttajien ei tarvitse taistella reitittimen asetusten kanssa. Tietokoneiden lisäksi etähallinta onnistuu mm. iPhone- ja Android-puhelinten selaimilla.
Latauksien hallinta ei ole ainoa etäkäyttöinen uudistus, vaan myös videotiedostoja voi streamata eteenpäin, jos ladatun sisällön haluaa varmistaa esim. kaverin luota.
Uuden version ominaisuuksia voi halutessaan laajentaa Apps-lisukkeilla, jotka mahdollistavat esim. Tetriksen pelaamisen ja mediatiedostojen metatietojen muokkaamisen. Tällä hetkellä sovellusvalikoima ei ole kovin laaja, mutta todennäköisesti lisää sovelluksia saadaan lähiaikoina.
Alla kuvia uudesta web-käyttöliittymästä, tavallisesta graafisesta käyttöliittymästä ja Tetris-pelistä

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.