YouTube kelpuuttaa nyt 15 minuutin videoita

Kaarlo Räihä
29. heinäkuuta, 2010 22:40

YouTube-videopalvelun yksi suurimmista rajoituksista tavallisilla käyttäjille on videoille asetettu kestorajoitus, jonka takia yhden videon pituus on aiemmin voinut olla vain 10 minuuttia. Palvelun käyttäjiltä tulleiden palautteiden perusteella YouTube päätti kuitenkin tänään kasvattaa tätä rajaa, ja jatkossa YouTubeen saa lähetettyä jopa 15 minuutin pituisia videoleikkeitä.
Videoiden keston kasvattamisen ohella YouTube käynnisti samalla aiheeseen liittyvän kilpailun, johon voi osallistua lisäämällä palveluun lähetettyyn videoon yt15minutes-tagin. YouTuben ylläpito etsii sitten kilpailuun osallistuneiden tuotoksien joukosta parhaat videot, jotka pääsevät myöhemmin palvelun etusivulle kaikkien ihasteltaviksi eli saavat osansa 15 minuutista.
Monet tahot ovat miettineet miksi YouTube salli vasta nyt pidempien videoiden lähettämisen palveluun, ja YouTuben virallisen vastauksen mukaan syynä ovat tekijänoikeudet. YouTuben blogikirjoituksen perusteella tekijänoikeuksien valvontaan käytettävien työkalujen taso ja yhteistyökumppaneiden määrä ovat saavuttaneet vasta lähiaikoina sellaisen tason, että kaikkien tahojen tekijänoikeuksia voidaan turvata riittävän hyvin.
YouTube huomauttaa, että jos palvelun käyttäjä on lähettänyt palveluun aiemmin yli 10 minuutin videon joka on hylätty keston takia, pitää hänen poistaa kyseinen My Videos -osion kautta, jotta videon voi lähettää palveluun uudelleen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.