Pidätetty BitTorrent-jakaja luuli ettei poliisi seuraa BitTorrentia

Kaarlo Räihä
21. heinäkuuta, 2010 15:50

Japanissa on jälleen tehty P2P-historiaa, kun paikallinen poliisi pidätti ensimmäisen luvattomasta BitTorrent-jakelusta epäillyn miehen.
Työtön 31-vuotias Shuichiro Tanaka oli jaellut BitTorrentin avulla eteenpäin mm. Waratte Iitomo- ja Genius! Shimura Zoo -sarjojen jaksoja. Mies halusi omien sanojensa mukaan auttaa tiedostojen jakamisella niitä ihmisiä, jotka eivät nähneet sarjojen jaksoja televisiosta niiden esityksen yhteydessä.
Tokion poliisin IT-rikosyksikön mukaan Tanaka oli jaellut helmikuun ja heinäkuun välisenä aikana luvatta eteenpäin yli 160 tekijänoikeudella suojattua TV-sarjan jaksoa, joista osan hän oli itse tallennut tietokoneensa avulla.
Tanaka on jo myöntänyt syyllisyytensä, ja hän kertoi valinneensa BitTorrentin, koska hän uskoi Japanissa suositun Winny-ohjelman houkuttelevan helpommin poliisien huomion, jonka lisäksi Winnyssä liikkuu hänen mukaansa enemmän viruksia.
Japanissa on aiemminkin napattu ihmisiä, jotka ovat rikkoneet tekijänoikeuksia P2P-ohjelmien avulla, mutta BitTorrent-lataajat ovat välttyneet aiemmin ongelmilta, kun poliisi on keskittynyt lähinnä Winny-ohjelman käyttäjiin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.