US Copyright Group palkkasi lisävoimia jopa kymmeniä tuhansia oikeusjuttuja varten

Kaarlo Räihä
19. heinäkuuta, 2010 11:32

Yhdysvalloissa luvattomaan lataamiseen liittyvät oikeusjutut eivät ole ainakaan vähentymässä, sillä The Hollywood Reporter -lehden onkimien tietojen perusteella elokuvastudioiden etua maksusta puolustava US Copyright Group on palkannut avukseen 15 lakifirmaa, jotta kuluttajia saadaan haastettua oikeuteen nopeammalla aikataululla.
The Hollywood Reporterin arvioiden mukaan seuraava suuri haasteaalto ajoittuu elokuun ensimmäiselle viikolle, jolloin tuhannet kuluttajat saavat kotiin postia, jossa heitä uhataan oikeustoimilla, jos nämä eivät maksa korvauksia jonkin elokuvan luvattomasta lataamisesta. Vaaditut korvaussummat ovat tähän mennessä olleet 1 500 - 2 500 dollarin välillä ja kohteeksi ovat joutuneet BitTorrent-lataajat, joiden henkilötiedot ovat selvinneet heidän IP-osoitteidensa perusteella.
Toukokuussa ainakin 5 000 Yhdysvalloissa asuvaa ihmistä sai uhkaavan kirjeen The Hurt Locker -elokuvan tiimoilta, ja kasvaneen työntekijämäärän myötä seuraava kirjekasa voi olla moninkertainen. Jos kuluttajat haluavat painaa asian villaisella ja maksaa vaaditut korvaukset, he voivat suorittaa maksun suoraan internetin kautta luottokortin avulla.
US Copyright Groupin harrastama toiminta on säikäyttänyt luvattomien lataajien lisäksi monet kansalaisjärjestöt, jotka vaativat lisäohjeiden lähettämistä kaikille kirjeen saaneille, koska kuluttajat eivät välttämättä ole selvillä oikeuksistaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.