Maksullinen Hulu Plus julkaistiin - laitetuki kattaa mm. iPadit ja pelikonsolit

Kaarlo Räihä
30. kesäkuuta, 2010 3:08

Suositun Hulu-videopalvelun maksullisesta versiota on liikkunut huhuja jo yli vuoden ajan, ja nyt näille huhuille saatiin lopulta vahvistus, kun Hulu Plus virallistettiin eilen.
9,99 dollarin kuukausimaksua vastaan Hulu Plus tarjoaa tavallista Hulua laajemman kattauksen sisältöä. Tarjolla ovat mm. kaikki Ally McBealin ja Buffy the Vampire Slayerin jaksot, joita voi katsoa haluamassaan järjestyksessä.
Lisäksi Hulu Plus tarjoaa paremman laitetuen, sillä tietokoneen ohella sisältöä voi katsoa esim. Samsungin Blu-ray-soittimilla, Sonyn taulutelevisioilla ja Applen iPadeille. Myöhemmin tuki on luvassa myös PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleihin, joista ensimmäinen saa Hulu-tuen lähiaikoina, kun taas jälkimmäisen kohdalla on odotettava ensi vuoden puolelle.
Teräväpiirtosisältöä kaipaaville uusi maksupalvelu tarjoaa vastinetta, sillä Hulu Plus lisää tarjontaan kauan kaivatut 720p-teräväpiirtoversiot tietyistä ohjelmista.
Valitettavasti kuukausimaksu ei kuitenkaan takaa mainosvapautta, vaan Hulu Plussan käyttäjille tarjotaan mainoksia tavallisen Hulun tapaan, joten Hulun toiminta muistuttaa tältä osin monia maksullisia kaapelikanavia, joissa kuluttajien täytyy sietää kuukausimaksujen lisäksi mainoksia. Monien tahojen mielestä tämä strategia on kuitenkin Hulun kohdalla täysin väärä, koska palvelun pitäisi kilpailla ennemmin luvattomia tiedostonlatauksia kuin kaapelikanavia vastaan.
Hulu Plussan käyttäjiksi eivät alkuun pääse aivan kaikki, vaan palvelun käyttäminen vaatii kutsun, jota voi yrittää hankkia esim. Hulun kotisivujen kautta. Palvelun toimintaa voi kuitenkin kokeilla ilman kutsua Applen iLaitteiden kanssa, joille julkaistu sovellus mahdollistaa palvelun kokeilemisen rajoitetulla sisällöllä.
Suomessa Hulun käyttäminen ei onnistu ilman välityspalvelimen käyttöä, eikä Hulu Plus tuo tähän muutosta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.