Uusi Xbox 360 syö puolet vähemmän sähköä kuin ensimmäinen versio

Kaarlo Räihä
19. kesäkuuta, 2010 13:00

Microsoft esitteli tällä viikolla E3-messuilla uuden Xbox 360 -konsolin, joka sai aiempia malleja pienemmän kokonsa myötä itselleen Slim-lisänimen (koodinimi Valhalla). Koon pienentämisen ovat mahdollistaneet konsolin komponenteissa tapahtuneet muutokset, joista on nyt saatu tarkempia tietoja, kun useat internetin eri rautasivustot ovat purkaneet uutukaisen osiin.
Kuluttajien kannalta mukavia parannuksia on tapahtunut mm. virrankulutukset ja melutason osalta. AnandTech-sivuston tekemien mittausten perusteella uusi Slim-malli syö Gears of War 2 -peliä pelatessa vain 88 wattia sähköä, kun taas vuonna 2005 myyntiin tulleet ensimmäiset Xbox 360 -mallit (Xenon-koodinimi) kuluttavat vastaavassa tilanteessa sähköä 177 watin edestä. Edelliseen Jasper-koodinimellä kulkevaan Xbox 360 -malliin verrattuna Slim-malli vie sähköä pelatessa noin 20 wattia vähemmän.
Melutason osalta pudotusta Jasperiin verrattuna on tullut ilman levyä 5 desibeliä ja DVD-levyä pyörittäessä melutaso on tippunut 3 desibeliä. Muutoksista huolimatta Xbox 360 Slim ei ole kuitenkaan vielä äänetön laite, sillä noin puolen metrin mittausmatkalla laite tuotti pelilevyä lukiessa yli 50 desibelin edestä ääntä.
Sisuskalujen osalta suurin muutos on tapahtunut näytönohjaimen ja suorittimen osalta, jotka ovat yhdistetty Slim-mallissa samaan piiriin. Tämän myötä konsolin jäähdytystä on saatu yksinkertaistettua, ja käytössä on enää vain yksi siili ja tuuletin.
Myös konsolin kiintolevyn kotelo ja sen kiinnitystapa ovat muuttuneet suuresti, ja uudessa mallissa kiintolevyn vaihtaminen ei enää onnistu yhtä helposti kuin aikaisemmissa Xbox 360 -malleissa.
Slim-mallista vakiona löytyvää WLAN-sovitinta ei ole integroitu emolevylle, vaan se on liitetty konsolin sisäpuolella olevaan USB-liitäntään. Täten Microsoft voisi julkaista myöhemmin uuden halvemman Arcade-mallin Slim-konsolista, jossa ei ole mukana kiintolevyä tai WLAN-sovitinta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.