AfterDawn, 11v

Petteri Pyyny
10. kesäkuuta, 2010 14:11

On taas se aika vuodesta, kun sivustoprojektimme viettää syntymäpäiviään. Tasan yksitoista vuotta sitten avasimme AfterDawn.com -sivuston julkiseksi ja tuota päivämäärää olemme pitäneet siitä lähtien sivustomme virallisena syntymäpäivänä.
Vuosi takaperin vietimme isommalla kaavalla järjestettyjä syntymäpäiviä saittimme 10v juhlan kunniaksi ja tuon merkkipäivän jälkeen sivustolla on tapahtunut aika paljon kaikenlaista. Kuluneen vuoden aikana ilahdutimme käyttäjäkuntaamme avaamalla täysin uusitun version sivustostamme, ensin suomeksi, myöhemmin myös englanniksi. Samalla mukaan tuli uusi osa-alue, Kysy/Vastaa -palstamme muodossa - Suomessa hieman tuntemattomampi konsepti, jonka toiminta-ajatusta olemme parhaillaan hiomassa kohti sen seuraavaa kehitysvaihetta.
Lisäksi "maailmanvalloituksemme" sai uutta potkua uuden sivustorakenteen myötä, sillä uusittu sivustorakenne mahdollistaa vihdoinkin sivuston helpon käännettävyyden uusille kielille. Tämän työn tulokset ovat näkyneet aika nopeasti - olemme avanneet vuoden 2010 aikana sivustostamme jo norjankielisen, espanjankielisen ja hollanninkielisen version. Kaikki uudet kieliversiot ovat vielä hieman "beta"-leimalla varustettuja, mutta olemme toisaalta oppineet kansainvälisistä kokeiluistamme paljon - ja nykyisin kaikki kehitystyö mitä sivustoillemme tehdään, tulee käyttöön automaattisesti kaikissa kieliversioissamme.
Nyt alkaneen kahdennentoista toimintavuotemme aikana tulemme laajentamaan toimintaamme jälleen uusille kielialueille. Lisäksi suunnitelmissamme on isoja juttuja myös Suomen osalta, joista kuultaneen jo loppukesästä lisää. Myös useat sivustomme osa-alueet tulevat käymään omia kasvojenkohotuksiaan läpi - tarkoituksenamme on uusia mm. tuotevertailuosiota ja kysy/vastaa-aluetta, joiden toimintalogiikkaan ja käytön helppouteen tulemme panostamaan entistä enemmän vuoden mittaan.
Sivustollamme alkaa olemaan ikää mittarissa jo esiteini-ikäisen verran, mutta tarkoituksenamme ei siis todellakaan ole alkaa lepäilemään laakereillamme, vaan tulemme pistämään tulevanakin vuotena entistä enemmän aikaa sivuston tekniikan ja sisällön kehitykseen.
Ja kuten tapana on ollut, haluaisin kiittää kaikkia sivuston historiaan ja nykypäivään vaikuttaneita ihmisiä omalta osaltani. Ystäviäni, jotka uskoivat ideaani ja lähtivät kanssani perustamaan tätä "hanskasta lähtenyttä harrasteprojektia" 11v sitten, kaikkia entisiä ja nykyisiä työtovereitani AfterDawnissa, moderaattoreitamme ja niitä ihmisiä jotka ovat kestäneet tätä pakkomiellettä arjessaan vuosikausien ajan. Unohtamatta tietystikään tärkeintä, eli käyttäjiämme, jotka jaksavat käydä sivuillamme vuodesta toiseen sekä osallistua sivuston toimintaan palautteiden, forumpostausten, jne kautta. Kiitos.
-Petteri Pyyny
AfterDawn.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.