Yle Areenaan teräväpiirtoa jo tänä vuonna?

Matti Robinson
26. huhtikuuta, 2010 18:33

Yleisradio parantaa Areena-nettipalvelun videoiden laatua HD-tasoiseksi. Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner kertoi Tietoviikolle, että teräväpiirtotasoiseen materiaaliin saatetaan päästä jo tämän vuoden puolella. Teräväpiirto-ohjelmien tarjoamista maanpäällisessä televisioverkossa joudutaan näillä näkymin odottelemaan ensi vuoteen, mutta Pekingin ja Vancouverin olympialaisten tapaisia testilähetyksiä tullaan näkemään lisää vielä tänä vuonna.
Panostaminen Yle Areenan videoiden laatuun kulkee käsikkäin Ylen ja Sonyn reilu viikko sitten solmiman yhteistyön kanssa, joka tuo Areenan videot Sonyn Bravia Internet Video -ominaisuudella varustettuihin taulutelevisioihin ja Blu-ray-soittimiin.
Jungner kertoi Tietoviikolle, että myös upotettavat videot ovat harkinnassa. Tämä mahdollistaisi videoiden jakamisen Ylen ulkopuolisilla sivustoilla, kuten blogeissa ja yritysten sivustoilla. Televisiomaailman kuumin trendi, kolmiulotteinen video, on myös ollut tapetilla. Jungnerin mukaan 3D-television yleistyessä Yle on valmis lisäämään myös 3D-sisältöä Areenaan.
Yle Areena kattaa toimitusjohtaja Jungnerin mukaan noin 90 prosenttia Ylen kaikista ohjelmista, eli kaiken kaikkiaan yli 700 radio- ja televisio-ohjelmaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.