Googlen Street View -autot keräsivät talteen myös WLAN-tietoja

Kaarlo Räihä
24. huhtikuuta, 2010 15:25

Googlen Street View -katunäkymäpalvelu on herättänyt närkästystä useissa maissa, sillä Googlen kuvausautot eivät ole kunnioittaneet ihmisten yksityisyyttä tarpeeksi hyvin, kun ne ovat ottaneet kuviaan. Kuvien ohella Street View -autot ovat kuitenkin keränneet muutakin tietoja, ja Saksasta tulleiden tietojen perusteella Google on kiinnostunut myös WLAN-verkoista.
Kuvausautot ovat tiettävästi keränneet ylös reiteiltä löytyneiden WLAN-verkkojen tietoja, joihin ovat kuuluneet mm. tukiasemien MAC-osoitteet. Jos vastaavaa on harrastettu myös muissa maissa, on Googlella hallussaan kattava lista useiden maiden WLAN-verkoista.
Tietosuojaa ja tiedon vapautta käsittelevän komission puheenjohtaja Peter Schaar ei sulattanut Googlen toimia, vaan on pyytänyt Googlea poistamaan kerätyt WLAN-verkkoihin liittyvät tiedot. Googlen mukaan tällainen toiminta on kuitenkin täysin sallittua, jonka lisäksi muutkin yritykset ovat keränneet tietoja eri paikkojen WLAN-verkoista, joten Google ei aio poistaa keräämiään tietoja.
Google aikoo avata Street Viewin Saksassa vielä tämän vuoden aikana. Palvelun avaaminen on myöhästynyt Saksassa mm. uusien käytäntöjen takia, joiden myötä sisällön poistaminen Street Viewin tietokannoista onnistuu Saksassa monia muita maita helpommin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.