Amazon hyvitti PS3:n ostajalle rahaa Other OS -tuen poistumisen takia

Kaarlo Räihä
9. huhtikuuta, 2010 13:44

Vaikka EU:n lainsäädäntöön ja direktiiveihin liittyvät asiat eivät yleensä tuo ihmisille mieleen positiivisia mielikuvia, voivat asiat olla joskus olla myös toisin. Viime viikolla Sony julkaisi PlayStation 3 -pelikonsoleille uuden 3.21-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen, joka poisti konsoleista Other OS -tuen. EU:n lainsäädäntö ei kuitenkaan sulata tällaista toimintaa, ja kuluttajien tekemät valitukset ovat nyt tuottaneet tulosta, kun jälleenmyyjät ovat korvanneet osan tuotteen hankintahinnasta.
Sonyn ongelmaksi Other OS -tuen poistamisessa muodostuivat EU-direktiivit, joiden mukaan laitevalmistajien on tarjottava kuluttajille mainostettuja ominaisuuksia. Koska Sony on mainostanut vanhempien PS3-konsoleiden yhteydessä Other OS -tukea, on sitä kuluttajille myös tarjottava ja ominaisuuden poistaminen tarkoittaa sitä, ettei tuote vastaa luvattua, jolloin kuluttaja voi vaatia korvauksia.
Rahojaan on saanut takaisin ainakin NeoGAF-foorumin moderaattori iapetus, jolle Amazon verkkokauppa maksoi hyvityksenä 84 puntaa eli noin 96 euroa. Täten Other OS -tuen arvo on noin 20 prosenttia laitteen hankintahinnasta, joten varsinkin ensimmäisiä PS3:sia ostaneille on luvassa tukku euroja.
Uudempaa Slim-mallia ostaneet eivät voi saada korvauksia, koska siinä Other OS -tukea ei ole ollut.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.