IE9 sisältää HTML5-tuen, nopeamman Javascript-tuen ja SVG-tuen

Kaarlo Räihä
17. maaliskuuta, 2010 10:34

Microsoftin tulevan Internet Explorer 9 -selaimen uusia ominaisuuksia esiteltiin eilen MIX10-tapahtumassa ja yllättäen Microsoft aikoo jatkossa tukea yleisiä standardeja omien ratkaisujensa sijaan.
IE9 sisältää Microsoftin mukaan HTML5-tuen ja tuettujen ominaisuuksien listalla on myös video-tagi, jonka osalta Microsoft tukee Applen ja Googlen tavoin H.264-yhteensopivia videoita. Nyt julkaistussa Platform Preview -versiossa videotukea ei kuitenkaan vielä ole, mutta lopullisessa julkaisussa sen pitäisi olla mukana
HTML5:n ohella IE9 tukee vektorigrafiikkaa ja animaatioita tarjoavaa SVG-standardia, joten myös Microsoft hyökkää Adoben Flash-puoluetta vastaan uuden selaimensa ominaisuuksilla.
Uusien ominaisuuksien lisäksi suorituskykyä on parannettu esim. Javascriptin osalta. Nopeutuksista vastaa uusi Chakra-moottori, jossa Javascriptin suorituskykyä on parannettu mm. moniydintuella ja Microsoftin omien testien perusteella IE9 suorittaa SunSpider-testin nopeammin kuin Firefoxit, mutta hitaammin kuin Chrome, Safari ja Opera. IE8:n verrattuna nopeuslisä on kuitenkin moninkertainen, joten kyseisen selaimen käyttäjille tulevan selaimen nopeusedut pitäisivät näkyä välittömästi.
Viime vuonna Microsoft kertoi IE9:n muista uudistuksista, joita ovat parempi CSS-tuki (ACID3-testissä pisteitä nyt 55) ja näytönohjaimen avulla tapahtuva sivujen renderöinti.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.