Apple korjasi Safaria Pwn2Own-kisan lähestyessä

Kaarlo Räihä
12. maaliskuuta, 2010 16:24

Tänä vuonna Apple aikoo välttää huonon maineen Pwn2Own-kisassa, sillä yritys julkaisi eilen Safari-selaimestaan uuden 4.0.5-version, jossa on korjattu yhteensä 16 tietoturva-aukkoa.
Aiempina vuosina Pwn2Own-kisa on päättynyt Applen kannalta nolosti, kun Safari-selainten tietoturva-aukot ovat johtaneet siihen, että Mac-tietokoneet on saatu haltuun muutamissa sekunneissa.
Tällä kertaa Safari-selaimesta on korjattu mm. WebKit-moottoriin ja ImageIO-kirjastoon liittyneitä tietoturva-aukkoja, joiden avulla ilkeät sedät ja tädit voivat kaapata viattoman surffaajan koneen haltuunsa.
Tietoturva-asioiden ohella Safarin 4.0.5-versio pitää sisällään muitakin uudistuksia, kuten suorituskykyparannuksia ja vakauteen liittyviä muutoksia. Nopeusparannuksia ovat kokeneet mm. HTML5-videotagia hyödyntävät sivut, YouTube ja raskasta Javascript-laskentaa tekevät sivut. Vakaus on parantunut puolestaan selainlaajennoksien osalta, ja jatkossa esim. Flashin kaatuminen ei jumiuta koko selainta yhtä helposti.
Safari 4.0.5 on saatavilla Mac OS X:lle (Snow Leopard, Leopard ja Tiger) sekä Windowsille (Vista, XP ja 7). Latauspaketin koko on järjestelmästä riippuen 27-39 megatavun välimaastossa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.