Operan viimeisin beta-versio saavutti suorituskyvyssä Chromen

Kaarlo Räihä
13. helmikuuta, 2010 11:28

Vaikka useimmat surffaajat eivät ole juuri kiinnostuneita internet-selaimien suorituskykyeroista, julkaisevat selainvalmistajat jatkuvasti tilastotietoja selaimiensa nopeutumisesta. Nyt oman vauhdikkaan selaimensa on julkaissut Opera Software, joka toi ladattavaksi torstaina uuden 10.50-versionumeron beta-julkaisun Opera-selaimesta.
10.50-versio tuo mukanaan mm. huomattavasti nopeamman Javascript-moottorin (Carakan), paremmat hakuominaisuudet, HTML5-stardardin mukaisen videotuen, uuden nopeamman grafiikka renderöivän Vega-moottorin, yksityisen surffailutilan (poistaa surffailutiedot selaimen sulkemisen yhteydessä) ja paremman yhteensopivuuden Windowsin Aero-työpöytäympäristön kanssa.
Opera Software lupaa Carakan olevan jopa kahdeksan kertaa nopeampi kuin Operan nykyisen vakaan version vastaava Javascript-moottori. ZDNet.com-sivuston kokeilussa Operan 10.50-versio meni JavaScript-suorituskykyä mittaavassa SunSpider-testissä jopa Chromen 4-version ohitse. V8-testissä Chrome on edelleen edellä, mutta Operan tulos on parantunut huomattavasti.
CNET News -sivusto vertasi puolestaan uutta Operaa, Firefoxia (3.7a) ja Chromen 5-versiota. SunSpider- ja V8-testeissä Chromen 5 -versio voitti ja Opera oli toinen. Perää piti Firefox, joka hävisi molemmissa testeissä selvästi kärkikaksikolle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.