CES: Panasonic esitteli 152-tuumaisen 3D-tuella varustetun plasma-TV:n (PÄIVITETTY)

Kaarlo Räihä
7. tammikuuta, 2010 12:13

Suurten telkkareiden kategoria on saanut CES-messujen kunniaksi jälleen uuden jäsenen, sillä Panasonic julkaisi eilen lehdistötiedotteen, jonka mukaan yritys on luonut uuden 152 tuuman kokoisen plasma-TV:n.
Suuren tuumakoon ohella myös TV:n resoluutio on suuri eli elokuvateattereista tuttu 4Kx2K (4 096x2 160 pikseliä). 2D-kuvan ohella Panasonicin iso laite voi toistaa 3D-videota, jota varten yritys on kehittänyt sekä nopeammin reagoivan paneelin että uuden ylikuulumista (crosstalk) vähentävän tekniikan. Panasonic lupaa uuden tekniikan poistavan plasma-tekniikan ja 3D-kuvan yhteistyötä haitanneet ongelmat, joten uusi televisio tarjoaa kuluttajille tarkkaa ja sulavaa 3D-toistoa, jonka katselu vaatii 3D-lasien käyttämistä.
Valitettavasti Panasonic ei ole paljastanut tiedotteessaan juurikaan tarkempia teknisiä yksityiskohtia uudesta jättiläisestään, ja ainoa kunnollinen tieto on paneelille luvattu kontrastisuhde (5 000 000:1). Mahdollisen esittelykuvan lisäksi kuluttajat olisivat varmasti kiinnostuneita TV:n hinnasta, joka kohonnee yli 100 000 dollarin.
Panasonic on esitellyt vastaavia suuria televisioita myös aiemmilla messukerroilla, ja vuonna 2008 yritys esitteli CES-messuilla 150-tuumaisen plasma-TV:n.
PÄIVITYS:
Aktiiviset Engadget-sivuston toimittajat ovat ottaneet muutamia kuvia uutukaisesta, joita voi ihailla täällä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.