Final Fantasy XIII rikkoi myyntiennätykset Japanissa ja nosti PS3:n myynnit kattoon

Kaarlo Räihä
25. joulukuuta, 2009 18:50

Japanissa viime viikon torstaina myyntiin tullut Final Fantasy XIII on paljastunut todelliseksi myyntihitiksi, sillä peliä myytiin neljän ensimmäisen päivän aikana yli 1,5 miljoonaa kappaletta. Media Createn keräämien myyntilukujen valossa peli on täten PlayStation 3 -pelinkonsolin myydyin peli Japanissa. PS3:n edellinen superhitti Japanissa oli Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, jota on myyty elinkaarensa aikana Japanissa noin 700 000 kappaletta.
Japanissa ainoastaan PS3:lle julkaistu Final Fantasy XIII oli Sonylle todellinen onnenpotku, koska se yli kolminkertaisti (75 086 -> 237 086) PS3-koneiden myyntiluvut. Final Fantasy XIII -pelin ja PS3-konsolin sisältävää pakettia myytiin kyseisellä viikolla 92 000 kappaletta. Tämä on erinomainen saavutus, jos sitä verrataan esim. PS3 Slim -mallin julkaisuun, jolloin uusia konsoleita myytiin ensimmäisen viikon aikana noin 152 000 kappaletta.
Euroopassa ja Yhdysvalloissa Final Fantasy XIII julkaistaan maaliskuun 9. päivä, jolloin odotettavissa on myyntipiikki PS3- ja Xbox 360 -konsoleille, mutta todennäköisesti myynnit eivät nouse yhtä paljon kuin Japanissa, jossa Final Fantasy -pelisarjan suosio on valtaisa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.