Näitä ominaisuuksia maksullinen PSN-jäsenyys voisi tarjota

Kaarlo Räihä
19. joulukuuta, 2009 15:15

Viime kuussa Sony Computer Entertainmentin toimitusjohtaja Kaz Hirai vahvisti, että Sonyn PlayStation 3- ja PSP-konsoleiden PSN-verkkopalvelu (PlayStation Network) saa ensi vuoden aikana uuden kuukausimaksullisen Premium-osaston. Tuolloin Premiumin eduista ei kuitenkaan ollut mitään tietoa, mutta nyt asiaan on tullut pieni muutos, kun IPSOS Online Researchin tekemä aiheeseen liittyvä kysely on vuotanut julki.
Kyselyn perusteella Premium-jäsenyys voisi tarjota monenlaista kivaa kuluttajille, kuten parempaa asiakaspalvelua, alennuksia peleistä ja ilmaista pelattavaa. Oman asiakaspalvelun lisäksi Sony väläyttelee PS3-konsolin takuun pidentämistä kolmeen vuoteen, jos kuluttaja hankkii itselleen Premium-jäsenyyden.
Pelien osalta Premium-jäsenet saisivat pelata ilmaiseksi PSOne Classics- ja PSP minis -pelejä. Lisäksi he voisivat kokeilla kaikkien pelien kokoversioita tunnin verran ja jakaa ystävilleen demoversioita omistamistaan peleistä. Luvassa olisi myös pääsy useiden eri pelien beta-testeihin ja Premium-jäsenille tarkoitettuun pelisisältöön.
Pelien ohella tarjolla olisi muitakin uudistuksia, kuten pelitallennusten tekeminen Sonyn palvelimille, kaikkien pelien kesken toimiva puheviestintä, oma musiikkipalvelu (sisältää musiikkivideoita), parempi Facebook-tuki, ilman levyä toimiva Netflix-tuki ja mahdollisuus katsella televisio-ohjelmia, jonkin nettipalvelun kautta.
Premium-jäsenyyden hinnaksi kyselyssä on esitetty 70 ja 30 dollarin vuotuiset mallit, jolloin kuukausimaksu olisi joko edullisempi tai kalliimpi kuin Xbox Livessä.
Koska kyseessä on vain pelkkä kysely, ei sen perusteella voida olla varmoja Premium-jäsenyyden hyödyistä, mutta ainakin se antaa viitteitä siitä, mitä Sony on suunnitellut.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.