Premium-jäsenyydet myös PSN-verkkopalveluun

Kaarlo Räihä
24. marraskuuta, 2009 11:11

Kuluttajien keskuudessa Sonyn PlayStation 3- ja PSP-konsoleiden PSN-verkkopalvelu (PlayStation Network) on saanut aina kiitosta siitä, että sen käyttäminen on ilmaista ja kuluttaja maksaa vain ostamastaan sisällöstä. Tämä asia muuttuu kuitenkin ensi vuoden aikana, kun myös PSN saa oman kuukausimaksullisen Premium-osastonsa.
Asian vahvisti viime viikon torstaina Sony Computer Entertainmentin toimitusjohtaja Kaz Hirai, joka sanoi Premium-asiakkaiden pääsevän käsiksi parempaan sisältöön ja palveluihin, mutta toistaiseksi Sony ei tarkentanut mitä kaikkea parempaa kuukausimaksua maksaville asiakkaille tullaan tarjoamaan. Ensimmäisten arvailujen mukaan lisätietoa muutoksista saadaan vuodenvaihteen jälkeen järjestettäviltä CES-messuilta.
Nykyisestä ilmaisesta PSN-asiakkuudesta ei kuitenkaan poisteta mitään ominaisuuksia, joten esim. pelien pelaaminen, juuri lisätyt Facebook-toiminnallisuudet ja demojen lataaminen pysyvät edelleen ilmaisena hupina, vaikka kuluttajien ulottuville tuleekin uusi Premium-asiakkuus.
Lisäyksen myötä PSN muistuttaa yhä enemmän Xbox LIVE -palvelua, jossa kuukausimaksua maksavat asiakkaat tunnetaan Gold-jäseninä ja muut Silver-jäseninä. Xbox 360:n kohdalla Gold-jäsenyys on kuitenkin lähes kaikkien pelien kohdalla pakollinen, jos tarkoitus on pelata muiden pelaajien kanssa verkossa, joten tältä osin ilmainen PSN-tarjoaa kuluttajille enemmän vastinetta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.